Miten sisustaa työtilat viihtyisiksi?  

Työtilan viihtyisyys on tärkeä tekijä, joka voi vaikuttaa paljonkin henkilöstön hyvinvointiin, motivaatioon ja tuottavuuteen. Hyvin suunnitellulla sisustuksella voit luoda viihtyisän ja inspiroivan työympäristön. Tässä blogissa esitän muutamia vinkkejä siitä, miten sisustaa työtilat viihtyisiksi.

Valitse oikeat värit

Värien valinta on tärkeä osa työtilan sisustusta. Valitse värejä, jotka luovat rauhallisen ja miellyttävän tunnelman, kuten vaaleita sävyjä – valkoista, harmaata tai beigeä. Voit lisätä tilaan väriä korostusseinillä, kirkkailla huonekaluilla tai taideteoksilla.

Huolehdi valaistuksesta

Valaistus on toinen tärkeä tekijä työtilan sisustuksessa. Hyvä valaistus voi parantaa henkilöstön keskittymiskykyä ja vähentää silmien rasitusta. Valitse valaisimia, jotka luovat tasaisen ja miellyttävän valon, ja käytä luonnonvaloa, kun mahdollista.

Luo yhteisöllisiä tiloja

Yhteisölliset tilat, kuten taukotilat ja lounge-alueet, voivat luoda rentouttavan ja inspiroivan ympäristön henkilöstölle. Pehmentävät huonekalut – sohvat ja istuimet – voivat auttaa luomaan miellyttävän tunnelman.

Huolehdi akustiikasta

Huono akustiikka voi häiritä henkilöstön keskittymistä. Varmista, että työtiloissa on riittävästi äänenvaimennusmateriaalia, kuten verhoja, mattoja ja äänenvaimennuslevyjä.

Lisää kasveja

Kasvit voivat auttaa parantamaan ilmanlaatua ja lisäämään tilan viihtyisyyttä. Valitse kasveja, jotka ovat helppohoitoisia, kuten saniaisia, rönsyliljoja tai kaktuskasveja.

Käytä seinätilaa hyödyksi

Hyödynnä seinätilaa lisäämällä tauluja, julisteita tai muita taideteoksia. Tämä voi lisätä tilan visuaalista kiinnostavuutta ja auttaa luomaan inspiroivan ympäristön. 

Tärkeää on, että mukautatte tilat tarpeidenne mukaan. Kysy lisää vinkkejä.  

Jaana Paavola, palvelupäällikkö, Into Seinäjoki Oy, puh. 020 124 4003, jaana.paavola@intoseinajoki.fi