PCS Engineering muutti Framiin: täällä saamme näkyvyyttä

Seinäjoelle vuonna 2021 laajentanut PCS Engineering on muuttanut Framiin.

– Tilat keskustassa kävivät ahtaiksi. Framista löytyi sopiva tila ja uskomme, että Framissa meille on jatkossakin hyvin kasvunvaraa, yksikön päällikkö Tony Kytökorpi toteaa.

Framin puolesta puhui myös näkyvyyden vahvistuminen.

– Täällä saamme näkyvyyttä yhteistyökumppaneiden, asiakkaiden ja opiskelijoiden eli potentiaalisten tulevien työntekijöiden suuntaan.

– Framissa on erinomaista myös se, että voimme hyödyntää talon palveluita, kuten ravintoloita ja neuvottelutiloja. Emme maksa turhasta tilasta, kun vuokraamme neuvottelutiloja tarpeen mukaan.

PCS:n sijoittuminen Seinäjoelle on kaupungin näkökulmasta varsin ideaali esimerkki. Kytökorpi asui täällä ja vaihtaessaan työpaikkaa halusi jatkaa työntekoa Seinäjoelta käsin. Kun Seinäjoen toimisto avattiin, samaan aikaan aloitti toinen työntekijä. Nyt toimiston vahvuus on kahdeksan henkilöä. Framin tiloihin mahtuu Kytökorven mukaan 14 henkilöä.

– Voi olla, että jo vuoden päästä kaipaamme lisää tilaa.

PCS:llä on neljä toimistoa Suomessa ja yksi Tallinnassa. Projektit eivät ole sidottuja paikkakuntiin. Saman projektin parissa ahertaa yleensä henkilöitä useammalta toimistolta.

– Se tekee meistä joustavan ja ketterän. Jos esimerkiksi pitää rekrytä, voidaan kaikkien toimistojen voimin hakea tekijää. Seinäjoen toimistolle kaikki osaajat on löydetty Etelä-Pohjanmaan alueelta. Suurin osa on insinöörejä, automaatiotekniikan ja -järjestelmien osaajia. Meille tärkeitä ovat Siemens PCS 7 -, ABB 800 xa – ja Valmet DNA -automaatiojärjestelmät. Lisäksi meillä on sähkö- ja instrumenttisuunnittelijoita.

PCS Engineeringin tilauskanta on Kytökorven mukaan hyvä.

– Kyselyitä tulee, mutta päätökset syntyvät tällä hetkellä hieman hitaammin.

Miten Kytökorpi puhuisi potentiaaliselle uudelle pcs:läiselle?

– Olemme kehittyvällä alalla, saat oppia uutta koko ajan. Meillä on tajuttoman hyvä yhteishenki. Pääset helposti osaksi porukkaa ja kehittymään. Passin olisi hyvä olla kunnossa, sillä meillä pääsee reissaamaan eksoottisiin paikkoihin.

PCS-Engineeringistä lyhyesti:

PCS-Engineering
P Project Management
C Consulting
S Services

Palvelut kattavat prosessiteollisuuden sähkö- ja automaatioalan projektinhoitopalvelut, suunnittelun, asennusvalvonnan, laitetoimitukset sekä automaatiojärjestelmien ja logiikkojen ohjelmoinnit käyttöönottoineen. Toiminta prosessiteollisuudessa on laaja-alaista keskittyen lähinnä kaivos-, metalli-, energia-, paperi- ja selluteollisuudelle toimitettaviin insinööritoimistopalveluihin.

Asiakkaita mm. Valmet, UPM, Stora Enso, Metsä Group, Andritz, SSAB, Outokumpu, Boliden, Sumitomo ja Metso-Outotec.

Tutustu tarkemmin: https://pcs-engineering.fi/

Vapaana toimistotila huipulla

Vuokrataan huippupaikalla, huippukohteessa oleva 270 m2:n toimistotila. Frami D:n kuudennessa kerroksessa vapaana toimistotila, josta komeat näkymät joelle ja Areenaan.

Toimistotila on mahdollista rakentaa yrityksesi tarpeen mukaisesti. Autamme muutos- ja sisustussuunnittelussa.

Toimisto soveltuu 12–20 henkilölle riippuen toimiston sisustussuunnitelmasta.

Toimistovuokraan sisältyy mm:

 • lämmitys, ilmanvaihto lämmöntalteenotolla ja jäähdytyksellä
 • vesi- ja jätevesipalvelut
 • kierrätyspistepalvelut
 • postilokero perusjakelulla ja -noudolla
 • tietoliikennekaapelointi
 • kulkutunnisteiden ja avainten hallinta
 • kiinteistön kulunvalvonta ja vartiointi.

Tilojen lisäksi yrityksillä on käytössään runsaasti kokoustiloja, kaksi ravintolaa lounaisiin ja juhliin sekä luonnollisesti siivous-, kiinteistö-, tietoliikenne- ja paikoituspalvelut.

Frami tarjoaa myös nopean ja helpon toimistotilan liikkuvalle tekijälle! Voit valita vapaana olevan työpisteen ja toimivan wi-fi:n. Samalla saat kahvilasta ostaa helposti lounasta ja kahvia. Kahvilatilan käyttö on maksutonta. Lisäksi käytössäsi on hiljainen työskentelytila Framery.

Kysy lisää

Ota yhteyttä ja tule tutustumaan!

palvelupäällikkö Jaana Paavola

p. 020 124 4003

jaana.paavola@intoseinajoki.fi

P-Frami ”Moovy-aikaan”

Framin pysäköintitalo hyppää ”digiloikalla” uuteen pysäköintijärjestelmään. Käyttöön otetaan kotimainen Moovy-sovellus, ja samalla pysäköintilipukkeet, rfid-kortit ja käteinen maksuvaihtoehtona poistuvat käytöstä. Herkästi vioittuvat ja ympäristöä kuormittavat kertakäyttöiset pysäköintiliput korvautuvat automaattisella rekisteritunnistuksella.

Moovy-pysäköintijärjestelmä otetaan Framissa käyttöön kesäkuun alussa ja muutostyöt alkavat toukokuun lopussa. 

Jatkossa myös Inton sopimusasiakkaat käyttävät P-Framia Moovy-sovelluksen avulla. Sovelluksen käyttöönoton jälkeen puomit avautuvat automaattisesti rekisterintunnistuksen avulla. Yritykset hallinnoivat käyttäjiään itse Moovy-yritystilillä, jolla yritys voi esimerkiksi lopettaa tai siirtää pysäköintioikeuksia käyttäjältä toiselle.

P-Framin tilavuokralaisten kuukausisopimukset myöntää edelleen Into Seinäjoki Oy. P-Framissa nykyään sopimuksella pysäköitsijöitä tullaan informoimaan erikseen tarkemmin muutoksesta ja sen edellyttämistä toimenpiteistä.

Miten Moovy toimii?

Sopimusasiakas: Kun ajat sisään pysäköintitaloon, Moovy tunnistaa autosi rekisteritunnuksen, käynnistää automaattisesti pysäköinnin ja avaa puomin. Myös pois lähtiessä järjestelmä tunnistaa autosi ja avaa puomin automaattisesti.

Vierailija: Kun ajat sisään pysäköintitaloon, Moovy tunnistaa autosi rekisteritunnuksen, käynnistää automaattisesti pysäköinnin ja avaa puomin. Pois lähtiessä pysäköinti käydään maksamassa kuten aiemminkin, nyt vain maksupisteelle syötetään lipukkeen sijaan pysäköidyn auton rekisterinumero. Ulosajaessa puomi avautuu automaattisesti, kun pysäköintimaksu on suoritettu.

Mikäli sinulla on Moovy-sovellus, pysäköinti on vielä helpompaa. Sovelluksen käyttöönoton jälkeen pysäköinti käynnistyy automaattisesti, kun ajat sisään ja päättyy kun ajat ulos. Pysäköinti veloitetaan käytetyn pysäköintiajan mukaan Moovy-sovellukseen liitetyltä maksukortilta. 

Lisätietoja: Seipark Asiakaspalvelu, asiakaspalvelu@seipark.fi, puh 040 864 3086

Framin uusi aurinkovoimala toiminnassa

Viime syksynä rakennettu aurinkovoimala Frami C-osan katolla on alkanut kevään auringon mukana tuottaa puhdasta ja päästötöntä energiaa. Uuden hiilijalanjälkiraportin mukaan Framin hiilijalanjälki on nyt 56 % pienempi kuin vuonna 2021. Tällä hetkellä Framin kokonaishiilijalanjälki on 675 tCO2e.

Framin on tavoitteena olla hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä. Kehityssuunta näyttää, että tavoitteeseen oltaisiin pääsemässä. Hiilijalanjäljen pienentämiseen entisestään on suunnitteilla mahdollinen uusiutuvaan kaukolämpöön siirtyminen.

 

Paljon odotetun pyöräparkin suunnittelu etenee

Haluamme tukea turvallista työpaikkapyöräilyä ja siksi Framille on suunnitteilla uusi, noin sadan polkupyörän pyöräparkki. Alustavien suunnitelmien mukaan pyörävarastossa olisi 40 kpl sähköpyörän latauspaikkaa ja 60 kpl tavallista paikkaa. 

Pyöräparkki tulisi sijaitsemaan Frami D:n kellarissa ja sinne olisi kulku ulkokautta. Tilan on tarkoitus olla kameravalvottu ja kulunvalvonnalla suojattu. Kohta framilaisilla on siis mahdollisuus saada pyöränsä turvallisesti säilytykseen pientä maksua vastaan.

Odotamme suunnitelmien valmistumista innolla ja tavoitteena on, että pyöräparkkia päästäisiin rakentamaan vielä kesäkaudella 2024.

 

Terveisin: Anssi Puska, kiinteistöpäällikkö, anssi.puska@intoseinajoki.fi

Framissa erittäin vilkas tapahtumien kevät

Framin kokouspalveluiden alkuvuosi on ollut vilkas. Meillä on järjestetty useita isoja tilaisuuksia: mm. maitoyrittäjien Maitosummit 2024, Pohjanmaan luokanopettajien Opepäivät24, alueelliset lastensuojelupäivät, toipumisorientaatiopäivät, mannekiinikisat sekä Vapaaehtoisen pelastuspalvelun VaPePa:n 60-vuotisjuhlat.

Auditorio-, juhla- ja kokoustilat ovat palvelleet hyvin myös useita asiakastilaisuuksia, yhtiö- ja vuosikokouksia, päällikköpäiviä sekä monia koulutuksia, seminaareja ja kokouksia. Tämän kevään aikana meillä on myös yhteensä kolme väitöstilaisuutta.

Frami D-talon uudistettu ravintola Treffin tila on toiminut erityyppisissä tilaisuuksissa hyvin. Tilassa on ollut aamiaistilaisuuksia, asiakastilaisuuksia sekä kokouksia. Tilaan ollaan lähiviikkojen aikana asentamassa lisäkaiuttimet. Tällä saadaan parannettua puheäänentoiston kantavuutta tilan takaosaan. Lisäksi Treffin ikkunoihin on tulossa lisää pimennysverhoja kevään/kesän aikana. Verhot helpottavat esitysten pitämistä aurinkoisella säällä.

Mega-kokoustila palaa kesäkuussa vuokrauskäyttöön. Tilaa voi varata jatkossa normaalisti jokaiselle päivälle aamusta iltaan. Tilassahan on pöydät ja tuolit 40 henkilölle ja lisäksi 10 henkilölle istuinpaikat.

Autan mielelläni tapahtumatilatarpeissa. Minuun voi ottaa yhteyttä puhelimitse, sähköpostilla tai pysäyttää Framin käytävillä.

Aurinkoisia kevätpäiviä kaikille!

Marika Puhilas, kokouspalvelupäällikkö, puh. 020 124 4010, kokouspalvelut@frami.fi

Tutustu Framin kokoustiloihin täällä.

Kysy lisää

Ota yhteyttä ja tule tutustumaan!

palvelupäällikkö Marika Puhilas

p. 020 124 4010

kokouspalvelut@frami.fi

Framilla: Marko Viljanmaa

Framissa työskentelee yli sadassa organisaatiossa noin tuhat asiantuntijaa. Esittelemme heitä täällä uutisissa.

Nimesi, tittelisi ja organisaatiosi  

Marko Viljanmaa, projektipäällikkö, Granlund

Kuinka kauan olet työskennellyt Framissa? 

Tammikuun 2024 puolesta välistä

Onko toimistosi/työpisteesi vaihtunut Framissa? Jos niin kuinka usein ja miten? 

Työskentelin 2011-2015 Contria Oy:n palveluksessa, silloin minulla oli työpisteet Framissa ja Vaasassa, joten työpiste on vaihtunut kaksi kertaa.

Kuvaile työtäsi. Millaisia tehtäviä siihen kuuluu? 

Toimin rakennushankkeissa tilaajien asiantuntijana ja ”lisäkäsinä”. Pääosin työtehtävät sijoittuvat talonrakennushankkeisiin, mutta taustastani johtuen sivuan aina välillä myös infrahakkeita. Työtehtäviin kuuluu rakennushakkeiden valmistelevat tehtävät; rakennuspaikkaselvitykset, suunnittelijoiden kilpailutukset ja suunnittelun ohjaus sekä rakentamisen ohjauksen tehtävät; urakoitsijoiden kilpailutukset, rakennusaikaiset tehtävät, jotka kuuluvat tilaajalle pois lukien päätöksenteko. Kolmas kokonaisuus on takuuajantehtävät. Sekä lukematon määrä muita tehtäviä rakennushankkeissa, jotka eivät kuulu muille putoavat yleensä rakennuttajan pöydälle.

Kuinka paljon työskentelet toimistolla vai suositko etätyötä? 

Työskentelen pääosin toimistolla sekä työmailla. Teen satunnaisia etäpäiviä.

Mikä on parasta työssäsi/työyhteisössäsi? 

Parasta työssäni on, että saan työskennellä tekniikan ja ihmisten kanssa. Työyhteisö on itselleni tärkeä, olisi vaikea kuvitella tekeväni 100 % etätyötä.

Mikä on parasta Framissa? 

Kaikki tarvittava on saman katon alla.

Granlundin toimisto on Frami D:n 8. kerroksessa. Lue lisää yrityksen palveluista täältä.

Etätöihin Framiin – tervetuloa! 

Oletko käymässä Seinäjoella ja tarvitsisit etätyöpaikkaa? Haluaisitko asua Seinäjoella ja jatkaa työskentelyä nykyiselle työnantajalle etänä? Meillä on ehdotus. Tervetuloa etätöihin Framiin! Tarjoamme Framista pari vaihtoehtoa etätyön tekemiseen.

Frami Station

Frami on osa Spacentin Pohjoismaiden laajinta toimistoverkostoa. Liittymällä coworking-jäseneksi voit järjestelmästä vuokrata toimiston tunniksi tai päiväksi tarpeesi mukaan. Framissa Spacent toimii Frami Station -tilassa C-rakennuksen 1. kerroksessa.

– Tämän tilan etu on, että se on rauhallinen ja erillinen tila. Sijainti on lähellä ravintolapalveluita ja tapahtumatiloja. Tilan käyttäjän on helppo verkostoitua Framin yritysten kanssa esimerkiksi osallistumalla Framissa tapahtuviin tilaisuuksiin, Framin toimitiloja vuokraava palvelupäällikkö Jaana Paavola toteaa.

Local Cafe Treffi

Toinen hyvä paikka etätyöskentelyyn on uudistunut ravintolatila Framin D-osan ensimmäisessä kerroksessa. 

– Treffissä voi työskennellä ja lounastaa ja kahvitella samassa tilassa. Treffissä on työskentelyyn tarkoitettuja pöytiä sähköpistokkeineen, avoin maksuton verkko ja hiljainen tila “Framery” pienten palaverien pitämiseen ja puheluihin. Treffiin on helppo sopia tapaamisia tai osallistua Into Seinäjoen yrityksille suunnattuihin tapahtumiin”, Paavola listaa.  
Treffissä työskenteleminen on maksutonta. 

Miksi lähteä etätöihin Framiin eikä tyytyä kotikonttoriin?

– Totta kai töitä voi välillä tehdä kotoakin, mutta onhan se ihan eri lähteä aamulla työpaikalle, vaikka sitten etätyöpaikalle. Eikähän työpaikalle joka päivä tarvitse lähteä. Framin etu on juuri siinä, että täältä voi hakea mukavaa vaihtelua kotiin. Ja tavata ihmisiä” Jaana Paavola innostaa.  

Millaista palautetta Framin etätyötiloista on annettu?

Framin etätyötilat ovat kivasti kalustettuja ja ympäristö on rauhallinen.  Frami Station tila on helppo varata Spacent-sovelluksen kautta. Tilan järjestelyt ovat aina toimineet hyvin.

Lisätietoja: Jaana Paavola, jaana.paavola@intoseinajoki.fi, puh. 020 124 4003

Kysy lisää

Ota yhteyttä ja tule tutustumaan!

palvelupäällikkö Jaana Paavola

p. 020 124 4003

jaana.paavola@intoseinajoki.fi

Vuosi paketissa, miten meni?

Inton tilapalveluiden Jaana, Marika ja Anssi kommentoivat, kuinka vuosi 2023 Framissa sujui.

Toimitilapalvelut Jaana Paavola:

Iso kiitos Framin toimitila-asiakkaillemme vuodesta 2023. Framin vuokrausaste on ollut kiitettävän hyvä aina ja tänä vuonna loistava 98 %.  

Hyvän toimiston vetovoima perustuu muun muassa monipuolisiin palveluihin, muuntojoustavuuteen, viihtyisyyteen, yhteisöllisyyteen ja keskeiseen sijaintiin. Kuluvana vuonna olemmekin panostaneet erityisesti viihtyisyyteen ja muuntojoustavuuteen. Halusimme muuttaa mm. D-rakennuksen 1. kerroksen ravintolatilat yhteisöllisemmiksi. Nyt tilat toimivat sekä kohtaamisiin että työskentelyyn. Ruuasta nauttimista unohtamatta.

Yritysten kasvu sekä muutokset liiketoiminnassa ja työntekijöiden määrässä edellyttävät usein tilamuutoksia. Muuntojoustavuudella olemme mahdollistaneet Framissa olevien yritysten kasvua, toiminnallisuutta ja tehokkuutta.  

Kiinteistöpalvelut Anssi Puska:

Kiinteistöpalvelujen vuosi 2023 oli jälleen toiminnan täyteinen. Haluamme pitää Framin rakennukset kilpailukykyisessä kunnossa ja siksi olemme toteuttaneet ylläpitohuoltojen (maalaukset, ilmanvaihdon puhdistukset ja säädöt, huonesäätimien vaihtojen jne.) lisäksi monia energiatehokkuutta ja vastuullisuutta edistäviä toimenpiteitä.

Tänä vuonna on mm. 

 • toteutettu energiakartoitukset kaikille rakennuksille
 • rakennettu aurinkosähkövoimala Frami C-osan katolle (120kWp)
 • uudistettu valaistusta led-tekniikalle (jatkuu v. 2024)
 • asennettu kattoturvalaitteita rakennusten katoille
 • jatkettu lukitusjärjestelmän uudistamista uudelle iLoq-tekniikalle (jatkuu v. 2024)

Kokouspalvelut Marika Puhilas:

Vuosi 2023 on mennyt Framin kokouspalveluissa hienosti. Paljon on ollut tilaisuuksia, isoja, pieniä, paikallisia ja valtakunnallisia. Marraskuu oli ennätyksellinen varausten määrissä mitattuna. Kiitos kaikille meiltä tiloja varanneille. Tästä on hyvä jatkaa vuoteen 2024! 

Framilla: Janne Haapasalmi

Framissa työskentelee yli sadassa organisaatiossa noin tuhat asiantuntijaa. Esittelemme heitä täällä uutisissa.

Nimesi, tittelisi ja organisaatiosi

Janne Haapasalmi, Myyntijohtaja, Rauhala Yhtiöt Oy

Kuinka kauan olet työskennellyt Framissa?

Aloitin työt täällä noin kaksi kuukautta sitten.

Onko toimistosi/työpisteesi vaihtunut Framissa? Jos niin kuinka usein ja miten?

Rauhala Yhtiöt on muuttanut Framissa muutaman kerran. Omalle kohdalle muuttoja ei ole osunut – vielä 🙂

Kuvaile työtäsi. Millaisia tehtäviä siihen kuuluu?

Teen myyntityötä, joka sisältää ennen kaikkea myynnin kehittämistä, uusasiakashankintaa, sekä asiakkuuksien ylläpitämistä. Työ on päivittäistä vuoropuhelua niin sisäisesti eri osastojen välillä, kuin myös asiakkaiden kanssa. Tarjoamme yritysohjelmistot sekä IT-palvelut ja -laitteet yrityksille erinomaisella asiakaspalvelulla.

Kuinka paljon työskentelet toimistolla vai suositko etätyötä?

Suosin toimistolla työskentelyä etätöiden sijaan, viihdyn toimistolla ihmisten ympäröimänä. Suuri osa ajasta kuluu myös asiakastapaamisissa ja erilaisissa tapahtumissa.

Mikä on parasta työssäsi/työyhteisössäsi?

Työssäni parasta ovat ihmiset ympärilläni. Haluan tehdä töitä ihmisten kanssa, myyntityössä tähän on loistavat edellytykset. Työyhteisömme on ottanut minut lämmöllä vastaan, ilmapiiri Rauhalassa on innostava! Kollegojen osaaminen on ihan huikealla tasolla, mahtava olla osa tätä porukkaa.

Mikä on parasta Framissa?

Parasta Framissa on, että täältä löytyy valtava määrä erilaisia ja erikokoisia organisaatioita pieneltä alueelta.
Samasta korttelista löytyy lukuisten eri alojen osaamista niin yrityksissä, julkishallinnossa kuin myös korkeakoulumaailmassakin.

Tutustu tarkemmin Jannen työpaikkaan

Student hub avasi Framissa

Seinäjoen yliopistokeskuksen UCS Student hubin avajaisia vietettiin tänään Frami C-osassa. Yhteisölliset yliopisto-opiskelijoiden ja tutkijoiden työtilat tulevat olemaan laajasti yliopistokeskusyhteisön käytössä.
Hubin käyttöön vihkinyt yliopistokeskuksen johtaja Olli-Pekka Viinamäki muistutti, että Seinäjoen yliopistokeskus on muuntunut tutkimuspainotteisuudesta entistä enemmän tutkinto-ohjelmiin.

Meneillään on nytkin jo viisi maisteriohjelmaa. Se tietä, että opiskelijoita on entistä enemmän liikkeellä kampuksella.

Tästä linkistä näet lisätietoa yliopistokeskuksen tutkinto-ohjelmista

Café Treffi aukeaa remontin jälkeen

Frami D-osan ravintolatila on muuntunut kesän aikana osittain uuteen käyttöön. Cafe Treffi -nimen saanut monitoimitila avautuu maanantaina 25. syyskuuta.  

Mitä on saatu aikaan palvelupäällikkö Jaana Paavola Intosta?  

Aiempaa yhteisöllisempi ja monipuolisempi tila työskennellä, verkostoitua, järjestää tapahtumia ja nauttia lounasta. Olemme hyödyntäneet suunnittelussa ja toteutuksessa mm. framilaisille alkuvuodesta toteutettua kyselyä.  

Tarjoamme työskentelykäyttöön mm työpisteitä, korkeaselkäisiä nojatuoleja, olohuonetunnelmaa ja hiljaisen tilan.  Työpisteitä voi käyttää veloituksetta ja antaa palautetta käyttäjäkokemuksista. 

Tilan lounas- ja kahvilapalveluista vastaa Compass Group. Ravintolassa on jatkossa 90 asiakaspaikkaa. Café Treffi on bistro, joka tarjoaa lounaalla raikkaita delisalaatteja, herkullisia bistroannoksia ja maukkaita keittoja. Tarjolla myös aamupalaa ja brunssia. Kahvilassa monipuolinen oman keittiön artesan-kahvilavalikoima. Co-working -pisteillä työskentelevä voi hyödyntää Treffin kahvilapistettä itsepalveluna 24h. 

Lattiat ja ikkunapenkit on hiottu ja uudistettu ja seinäpinnat maalattu. Kattoritilä on poistettu ravintolasalista, jolloin tila on saatu valoisammaksi ja avarammaksi. 

Valaistus on täysin uudistettu energiatehokkaaksi. Valaistuksen värimaailmaa on mahdollista hyödyntää tulevissa tapahtumissa. 

Mitä tarkoitetaan Framin yhteisöllisellä tilalla? 

Yhteisöllinen työtila on paikka verkostoitua ja kehittää omaa liiketoimintaa vuorovaikutuksessa muiden kanssa. Kahvitauoilla tai lounastreffeillä syntyy usein uusia bisnesideoita, yhteistuotantoja yli toimialarajojen ja työpäivän aikana pidettävät tauot ovat porukassa yleensä mukavampia. Nopeakin juttutuokio kahvikupin ääressä voi avata ajatukset käsittämättömällä tavalla.  

Toivomme, että yllättävät yhteenliittymät ja kohtaamiset lyövät kipinöitä uusille aluille! 

Framilla: Eeva-Maija Laasanen

Framissa työskentelee yli sadassa organisaatiossa noin tuhat asiantuntijaa. Esittelemme heitä täällä uutisissa.

Nimesi, tittelisi ja organisaatiosi 

Eeva-Maija Laasanen, määrälaskija, Areite Oy

Kuinka kauan olet työskennellyt Framissa?

Olemme olleet Framilla alkuvuodesta 2011 asti.

Onko toimistosi/työpisteesi vaihtunut Framissa? Jos niin kuinka usein ja miten? 

Toimisto on pysynyt koko 12 vuotta samassa rakennuksessa ja kerroksessa, työpistettä olen vaihtanut tänä aikana yhden huoneen verran.

Kuvaile työtäsi. Millaisia tehtäviä siihen kuuluu?

Meillä on 6 henkilön toimisto täällä Seinäjoella, mutta olemme osana isompaa organisaatiota, toimistoja löytyy niin Rovaniemeltä kuin Helsingistä. Työtehtäviini määrälaskijana kuuluu rakennushankkeen määrien laskenta. Laskemme kohteita monimutkaisista erikoiskohteista kerrostaloihin. Asiakkaitamme ovat kaiken kokoiset rakennusliikkeet ympäri Suomen.

Kuinka paljon työskentelet toimistolla vai suositko etätyötä?

Teen nykyään työtä toimistolla tai etänä 50-50. Toimistolle on aina mukava tulla päivittämään kuulumiset, tai keskustelemaan yhdessä meneillään olevasta projektista ja sen haasteista. Välillä on helpompi jäädä kotiin etätöihin ja sovittaa lapsiperheen arjen kiireet työn tekemisen lomaan.

Mikä on parasta työssäsi/työyhteisössäsi?

Työssäni on parasta vaihtelevat rakennushankkeet, tavallisen asuinkerrostalon selkeistä suunnitelmista historiallisten rakennusten peruskorjauksiin erikoisine suunnitelmineen ja yksityiskohtineen. Mutta hyväkään työ ei tunnu miltään ilman loistavia työkavereita, osa meistä on tehnyt töitä yhdessä jo lähes 20 vuotta. Kahvipöydässä hyviä ja varsinkin huonoja juttuja riittää!

Mikä on parasta Framissa?

Framissa parasta on sijainti. Maakunnasta ajelen toimistolle alle 20 minuutissa. Toimistolla odottaa siistit ja valoisat työhuoneet. Kokoustilat ja palaveritarjottavat ovat aina helposti saatavilla. Jos kahvimaito loppuu toimistolla, voi ensihätään kipaista hakemaan uuden purkin lähimmästä alakerran ravintolasta.

Lue lisää Eeva-Maijan työpaikasta täältä

Compass aloittaa Framissa, ravintola Raitti auki

Compass Group on aloittanut ravintoloitsijana Framissa. Tänään maanantaina aukeaa Frami B:n ravintola, joka on uudelta nimeltään Ravintola Raitti. Raitti on avoinna maanantaista perjantaihin klo 8.00 – 14.00. Buffetlounas tarjoillaan klo 10.30 – 13.30. Buffetin hinta on 12,30 €.

Frami D:n ravintolan uusi nimi on Treffi. Se on parhaillaan remontissa ja avautuu syyskuun puolivälissä. Treffistä luvassa nimensä mukaisesti mukava treffipaikka.

HUOM: to 10.8. klo 12.00 ja pe 11.8. klo 11.45 Ravintola Raitissa iso väkimäärä kokousasiakkaita lounaalla.

 

Uusia ja vanhoja tuttavuuksia

Ravintolapäällikkönä toimiva Kimmo Köykkä esittelee Compassin henkilökunnan.

– Olemme iloisen pirteä pikku tiimi. Osan meistä tunnettekin, mutta kerronpa kuitenkin meistä jotain…

”Tepa” on siirtynyt meille Compass-Groupin Seinäjoen kaupunginteatterin yksiköstä. Päävastuuna hänellä tulevat olemaan edustus- ja kokouspalvelut sekä salityöskentely.

Leipurimme Heidi on tullut meille kahvila- ja leipomopuolelta. Heidi on ollut töissä paikallisissa kahviloissa.

Poijjaat Olli ja Kimmo ovatkin jo monelle tuttuja, koska ovat valmistaneet teille maistuvia elämyksiä täällä ennenkin.

Minä Kimmo toimin täällä ravintolapäällikkönä ja työskentelen siis vähän joka paikassa. Aikaisemmin olen työskennellyt Vaasan Business Park -ravintoloissa sekä eri kivijalkaravintoloissa keittiömestarina.

Yhteystiedot:

Kimmo Köykkä raitti@compass-group.fi, puh. 050 468 4824

www-sivut: compasgroup/raitti

Instagram: foodco.raitti

Framilla: Päivi Alaniska

Framissa työskentelee yli sadassa organisaatiossa noin tuhat asiantuntijaa. Esittelemme heitä täällä uutisissa.

Nimesi, tittelisi ja organisaatiosi  

Päivi Alaniska, koordinaattori, Seinäjoen yliopistokeskus – Tampereen yliopisto

Kuinka kauan olet työskennellyt Framissa?

Nykyisessä pestissäni vasta neljä kuukautta, mutta kaiken kaikkiaan olen työskennellyt eri puolilla Framia noin 8 vuotta. Frami on tuttu aikaisemmista työrupeamistani Frami/Into Seinäjoki Oy:llä sekä SeAMKilla.

Onko toimistosi/työpisteesi vaihtunut Framissa? Jos niin kuinka usein ja miten?

Kehitysyhtiön työvuosina työpisteeni sijaitsi D-rakennuksessa, alkuun toisessa kerroksessa ja myöhemmin ensimmäisessä kerroksessa. SeAMKin opettajan hommissa tutuiksi tulivat A- ja F- rakennukset. Sanoisin, että nykyinen työpisteeni C-rakennuksessa on järjestyksessään Frami-vuosieni seitsemäs.

Kuvaile työtäsi. Millaisia tehtäviä siihen kuuluu? 

Yliopistokeskuksen koordinaattorina hoidan meidän talousasioitamme ja teen muita hallinnollisia töitä. Tuen meidän hankkeiden projektipäällikköjä hankkeiden talousasioissa ja maksatuksissa, teen jonkin verran viestintää ja hoidan yliopistokeskuksen tutkijahotellin asioita.

Kuinka paljon työskentelet toimistolla vai suositko etätyötä?

Teen pääsääntöisesti työni toimistolla.

Mikä on parasta työssäsi/työyhteisössäsi? 

Monialainen työyhteisö ja avoin keskustelukulttuuri. Lisäksi yliopistokeskuksen koordinaation tiimi on pieni, mikä takaa monipuolisen työnkuvan.

Mikä on parasta Framissa? 

Yliopistokeskusverkosto ja yhteistyökumppanit ovat kaikki lähekkäin, mikä helpottaa omaa työtäni paljon. Tarpeen vaatiessa pääkampukselle Tampereelle pääsee tästä sujuvasti junalla.

Lue lisää Päivin työpaikasta

Miten sisustaa työtilat viihtyisiksi?  

Työtilan viihtyisyys on tärkeä tekijä, joka voi vaikuttaa paljonkin henkilöstön hyvinvointiin, motivaatioon ja tuottavuuteen. Hyvin suunnitellulla sisustuksella voit luoda viihtyisän ja inspiroivan työympäristön. Tässä blogissa esitän muutamia vinkkejä siitä, miten sisustaa työtilat viihtyisiksi.

Valitse oikeat värit

Värien valinta on tärkeä osa työtilan sisustusta. Valitse värejä, jotka luovat rauhallisen ja miellyttävän tunnelman, kuten vaaleita sävyjä – valkoista, harmaata tai beigeä. Voit lisätä tilaan väriä korostusseinillä, kirkkailla huonekaluilla tai taideteoksilla.

Huolehdi valaistuksesta

Valaistus on toinen tärkeä tekijä työtilan sisustuksessa. Hyvä valaistus voi parantaa henkilöstön keskittymiskykyä ja vähentää silmien rasitusta. Valitse valaisimia, jotka luovat tasaisen ja miellyttävän valon, ja käytä luonnonvaloa, kun mahdollista.

Luo yhteisöllisiä tiloja

Yhteisölliset tilat, kuten taukotilat ja lounge-alueet, voivat luoda rentouttavan ja inspiroivan ympäristön henkilöstölle. Pehmentävät huonekalut – sohvat ja istuimet – voivat auttaa luomaan miellyttävän tunnelman.

Huolehdi akustiikasta

Huono akustiikka voi häiritä henkilöstön keskittymistä. Varmista, että työtiloissa on riittävästi äänenvaimennusmateriaalia, kuten verhoja, mattoja ja äänenvaimennuslevyjä.

Lisää kasveja

Kasvit voivat auttaa parantamaan ilmanlaatua ja lisäämään tilan viihtyisyyttä. Valitse kasveja, jotka ovat helppohoitoisia, kuten saniaisia, rönsyliljoja tai kaktuskasveja.

Käytä seinätilaa hyödyksi

Hyödynnä seinätilaa lisäämällä tauluja, julisteita tai muita taideteoksia. Tämä voi lisätä tilan visuaalista kiinnostavuutta ja auttaa luomaan inspiroivan ympäristön. 

Tärkeää on, että mukautatte tilat tarpeidenne mukaan. Kysy lisää vinkkejä.  

Jaana Paavola, palvelupäällikkö, Into Seinäjoki Oy, puh. 020 124 4003, jaana.paavola@intoseinajoki.fi