Framin uusi aurinkovoimala toiminnassa

Viime syksynä rakennettu aurinkovoimala Frami C-osan katolla on alkanut kevään auringon mukana tuottaa puhdasta ja päästötöntä energiaa. Uuden hiilijalanjälkiraportin mukaan Framin hiilijalanjälki on nyt 56 % pienempi kuin vuonna 2021. Tällä hetkellä Framin kokonaishiilijalanjälki on 675 tCO2e.

Framin on tavoitteena olla hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä. Kehityssuunta näyttää, että tavoitteeseen oltaisiin pääsemässä. Hiilijalanjäljen pienentämiseen entisestään on suunnitteilla mahdollinen uusiutuvaan kaukolämpöön siirtyminen.

 

Paljon odotetun pyöräparkin suunnittelu etenee

Haluamme tukea turvallista työpaikkapyöräilyä ja siksi Framille on suunnitteilla uusi, noin sadan polkupyörän pyöräparkki. Alustavien suunnitelmien mukaan pyörävarastossa olisi 40 kpl sähköpyörän latauspaikkaa ja 60 kpl tavallista paikkaa. 

Pyöräparkki tulisi sijaitsemaan Frami D:n kellarissa ja sinne olisi kulku ulkokautta. Tilan on tarkoitus olla kameravalvottu ja kulunvalvonnalla suojattu. Kohta framilaisilla on siis mahdollisuus saada pyöränsä turvallisesti säilytykseen pientä maksua vastaan.

Odotamme suunnitelmien valmistumista innolla ja tavoitteena on, että pyöräparkkia päästäisiin rakentamaan vielä kesäkaudella 2024.

 

Terveisin: Anssi Puska, kiinteistöpäällikkö, anssi.puska@intoseinajoki.fi