Framilla: Annukka Annala

Framissa työskentelee yli sadassa organisaatiossa noin tuhat asiantuntijaa. Esittelemme heitä täällä uutisissa.

Nimesi, tittelisi ja organisaatiosi 

Annukka Annala, asiantuntija, Seinäjoen yliopistokeskus – Tampereen yliopisto

Kuinka kauan olet työskennellyt Framissa? 

Kuusi kuukautta. Frami on tosin tuttu myös aikaisemmasta työelämäkokemuksesta Seinäjoen seudun elinkeinokeskuksessa yhteyspäällikkönä v. 2004-06 ja Ruokaprovinssin projektipäällikkönä v. 2013-14.

Onko toimistosi/työpisteesi vaihtunut Framissa? Jos niin kuinka usein ja miten? 

Puolen vuoden aikana samalla käytävällä olen siirtänyt työtuoliani naapurihuoneeseen. Tosin tuttuja työhuoneita löytyy sieltä 20 ja 10 vuoden takaa Frami C 3. kerroksesta (nyk. Suomen Yrittäjäopiston tilat) ja Frami D:n 1. kerroksesta (nyk. toimistohotelli) . Nykyinen työpisteeni on sijainniltaan kuudes Framissa.

Kuvaile työtäsi. Millaisia tehtäviä siihen kuuluu?

Työni Seinäjoen yliopistokeskuksessa painottuu yliopistokoulutuksen työelämäyhteyksiin. Tällä tehtävällä halutaan vastata omalta osalta alueen osaajapulaan ja saada yliopisto-opiskelijoille sujuvampia yhteyksiä eteläpohjalaisiin yrityksiin ja julkisiin organisaatioihin. Tavoitteena on luoda kestävä ja pysyvä yhteistyömalli työnantajien ja yliopisto-opiskelijoiden välille, jonka toimintaa Seinäjoen yliopistokeskus nyt koordinoi. Käytännössä tapaan työnantajien ja opiskelijoiden edustajia. Ensisijaisesti luon Seinäjoen yliopistokeskuksen ja alueen tunnettuutta sekä edistän positiivista mielikuvaa alueesta ja sen työelämästä eri viestintäkanavia tehokkaasti hyödyntäen. Tärkeintä ovat kuitenkin henkilökohtaiset tapaamiset ihmisten kanssa.

Kuinka paljon työskentelet toimistolla vai suositko etätyötä?

Viihdyn hyvin toimistolla ja mielelläni ajelen Kauhavalta työyhteisön pariin. Satunnaisesti teen myös etätyötä.

Mikä on parasta työssäsi/työyhteisössäsi?

Olen työskennellyt yli 20 vuotta eri tavoin aluekehittämistehtävissä, jonka kokemuksen pohjalta voin reilusti todeta, että työnkuva ja tavoitteet ovat minulle nautinto.  Tavoite yhä osaavammasta Etelä-Pohjanmaasta ja kaikki sen eteen tehtävä työ, jonka voi omalla panoksellaan antaa, on parasta. Mahtava ja erittäin osaava työyhteisö on tietenkin aina parasta.

Mikä on parasta Framissa?

Sijainti. Saman katon alta löytyy paljon asiantuntijoita, joiden päivittäinen yhteistyö on hedelmällistä koko maakunnan kannalta.

Lue lisää Annukan työpaikasta

(Kuva: Tapio Saunamäki)