Framin suosio pysyy

Framin ensimmäisten rakennusten valmistumisesta tulee syksyllä 2023 kuluneeksi 20 vuotta. Frami on kestänyt hienosti aikaa ja vuokrausaste on pysynyt erinomaisena.

Palvelupäällikkö Jaana Paavola on vastannut Framin toimitilojen vuokraamisesta alusta lähtien. Hän on oikea henkilö kertomaan, miten toimitilatarpeet ovat vuosien varrella muuttuneet.

Miten vuokrausaste on vuosien varrella elänyt/kehittynyt?

Framin vuokrausaste on ollut aina hyvä. Olemme pystyneet vastaamaan vuokralaisten tarpeisiin vuosien varrella muuntautumalla ja joustamalla erilaisissa tilavaihtoehdoissa. Haluamme, että asiakas pysyy Framissa mahdollisimman kauan ja on tyytyväinen työympäristöönsä kokonaisuudessaan. Tällä hetkellä Framin vuokrausaste on 100 %.

Miten tilatarpeet ovat muuttuneet?

Toimistoissa on siirrytty kiinteistä työpisteistä ja työajoista joustavampaan työskentelymalliin, jossa työaikojen lisäksi joustavat myös työskentelytilat. Joustava hybridiarki on tullut jäädäkseen. Ennen oli yhteissopimus, että työpaikalle mennään tekemään töitä, mutta nykyään toimistolle mennäänkin tekemään tiettyjä töitä. Pääasiassa halutaan tavata toisia työkavereita tai halutaan olla sosiaalisessa kanssakäymisessä enemmän.

Työpaikka on nyt enemmänkin kokoontumispaikka. Yritykset eivät halua enää avotyöskentelytilaa, vaan tilaa, jossa on esimerkiksi iso lounge, jonne työntekijät kerääntyvät porukalla ja näin saadaan elämää toimistolle. Lisäksi halutaan rentoja, pienempiä tiloja kokoustamiseen ja yksityisempään työskentelyyn. Etätyöskentely ja verkkotapaamiset ovat lisääntynyt koronan jälkeen ja tämän takia työntekijöiden sitouttamisesta on tullut haaste yhä enemmän yrityksille.

Etätapaamisia ja keskittymistä vaativia töitä varten tarvitaan toimistolla paljon enemmän tilaa, puhutaan vetäytymistiloista.

Vaaditaan hyvät sosiaalitilat ja toimivat pyörä- ja autopaikat (sähköpyörät ja sähköautot).

Palvelut, helppous ja arjen luksus vetävät ihmiset toimistolle. Hyviä palveluita toivotaan työpaikalle erityisesti työn helpottamiseksi, mutta myös omien arkiasioiden hoitamisen sujuvoittamiseksi. Yritysympäristöstä on löydyttävä esimerkiksi laadukkaat ravintola- ja kokouspalvelut, postipakettiautomaatti, hengailupaikka, yhteiskäyttöisiä vetäytymistiloja, tapahtumia, kulttuuritarjontaa, co-working -tilaa jne.

Miten vuokralaisten profiili on Framissa elänyt?

Alusta lähtien Framissa on ollut pienempiä ja isompia yrityksiä. Toimistohotellitiloja on laajennettu eri Framin rakennuksiin. Eli, molempia löytyy aika lailla tasan.

Kiinnostuitko Framista? Ota yhteyttä: Jaapa Paavola, Into Seinäjoki, puh. 020 124 4003, jaana.paavola@intoseinajoki.fi