PCS Engineering muutti Framiin: täällä saamme näkyvyyttä

Seinäjoelle vuonna 2021 laajentanut PCS Engineering on muuttanut Framiin.

– Tilat keskustassa kävivät ahtaiksi. Framista löytyi sopiva tila ja uskomme, että Framissa meille on jatkossakin hyvin kasvunvaraa, yksikön päällikkö Tony Kytökorpi toteaa.

Framin puolesta puhui myös näkyvyyden vahvistuminen.

– Täällä saamme näkyvyyttä yhteistyökumppaneiden, asiakkaiden ja opiskelijoiden eli potentiaalisten tulevien työntekijöiden suuntaan.

– Framissa on erinomaista myös se, että voimme hyödyntää talon palveluita, kuten ravintoloita ja neuvottelutiloja. Emme maksa turhasta tilasta, kun vuokraamme neuvottelutiloja tarpeen mukaan.

PCS:n sijoittuminen Seinäjoelle on kaupungin näkökulmasta varsin ideaali esimerkki. Kytökorpi asui täällä ja vaihtaessaan työpaikkaa halusi jatkaa työntekoa Seinäjoelta käsin. Kun Seinäjoen toimisto avattiin, samaan aikaan aloitti toinen työntekijä. Nyt toimiston vahvuus on kahdeksan henkilöä. Framin tiloihin mahtuu Kytökorven mukaan 14 henkilöä.

– Voi olla, että jo vuoden päästä kaipaamme lisää tilaa.

PCS:llä on neljä toimistoa Suomessa ja yksi Tallinnassa. Projektit eivät ole sidottuja paikkakuntiin. Saman projektin parissa ahertaa yleensä henkilöitä useammalta toimistolta.

– Se tekee meistä joustavan ja ketterän. Jos esimerkiksi pitää rekrytä, voidaan kaikkien toimistojen voimin hakea tekijää. Seinäjoen toimistolle kaikki osaajat on löydetty Etelä-Pohjanmaan alueelta. Suurin osa on insinöörejä, automaatiotekniikan ja -järjestelmien osaajia. Meille tärkeitä ovat Siemens PCS 7 -, ABB 800 xa – ja Valmet DNA -automaatiojärjestelmät. Lisäksi meillä on sähkö- ja instrumenttisuunnittelijoita.

PCS Engineeringin tilauskanta on Kytökorven mukaan hyvä.

– Kyselyitä tulee, mutta päätökset syntyvät tällä hetkellä hieman hitaammin.

Miten Kytökorpi puhuisi potentiaaliselle uudelle pcs:läiselle?

– Olemme kehittyvällä alalla, saat oppia uutta koko ajan. Meillä on tajuttoman hyvä yhteishenki. Pääset helposti osaksi porukkaa ja kehittymään. Passin olisi hyvä olla kunnossa, sillä meillä pääsee reissaamaan eksoottisiin paikkoihin.

PCS-Engineeringistä lyhyesti:

PCS-Engineering
P Project Management
C Consulting
S Services

Palvelut kattavat prosessiteollisuuden sähkö- ja automaatioalan projektinhoitopalvelut, suunnittelun, asennusvalvonnan, laitetoimitukset sekä automaatiojärjestelmien ja logiikkojen ohjelmoinnit käyttöönottoineen. Toiminta prosessiteollisuudessa on laaja-alaista keskittyen lähinnä kaivos-, metalli-, energia-, paperi- ja selluteollisuudelle toimitettaviin insinööritoimistopalveluihin.

Asiakkaita mm. Valmet, UPM, Stora Enso, Metsä Group, Andritz, SSAB, Outokumpu, Boliden, Sumitomo ja Metso-Outotec.

Tutustu tarkemmin: https://pcs-engineering.fi/